Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler
Kayıt Kabul Koşulları
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı sonucunda Eşit Ağırlık (EA) alanında alınan puan türü ile bölüme kayıt alınmaktadır. Yüksek Lisans için; 4 yıllık herhangi bir lisans programından mezun olmak (farklı bir alandan mezun olmuş olan adaylara Bilimsel Hazırlık Programı uygulanır). 2. ALES (EA- son üç yıl içinde)’ten en az 55 puan almış olmak. 3. YÖK tarafından ALES (EA)’e eşdeğer kabul edilen (son beş yıl içinde) GMAT’den 450 veya GRE’den 610 puan almış olmak (son beş yıl içinde). 4. Yabancı uyruklu öğrenciler TÖMER’den başarılı olmak zorundadır. 5. Lisans eğitimlerini yurtdışında yapmış olan adayların YÖK’ten denklik belgesi almaları zorunludur. 6. YDS / ÜDS / KPDS’den 50 ve üzeri puan almak ya da TOFEL dan dengi puan almış olmak.