Bilgisayar Mühendisliği
Kayıt Kabul Koşulları
Lisans programına öğrenci kabulü, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenen Seçme ve Yerleştirme Sınavı sonuçlarına ve Yüksek öğretim Kurulu tarafından belirlenen diğer düzenlemelere göre yapılır. Kesin Kayıt: Üniversitenin birimlerinden birinde öğrenci olma hakkını kazanan aday ÖSYM Başkanlığınca belirlenen süre içinde şahsen kesin kayıt yaptırmak üzere gerekli belgelerle birlikte yerleştirme sonucunda belirtilen birime başvurur. Lisansüstü programlar için: - Başvuru için adayların 4 yıllık bir mühendislik programından mezun olması gerekmektedir. - ALES en az 55 almış olmak. (Son 3 yıl içinde alınmış). Yada YÖK tarafından kabul edilen GMAT veya GRE sınav türlerinden ALES 55 puan türüne eşdeğer puan almış olmak. - ÖNEMLİ : Lisans eğitimlerini yurtdışında yapmış olan adayların YÖK’ten denklik belgesi almaları zorunludur (KKTC Üniversiteleri dahil). -Alan dışı başvurularda ilgili Anabilim Dalı tarafından belirlenen Bilimsel Hazırlık Programı Uygulanır.